.
Anasayfa
İstanbul Haberleri
Dünya
Siyaset
Güncel
Yazarlar
Foto Galeri
Video Galeri
.
.
Anasayfa
SAĞLIK
SİYASET
EKONOMİ
EĞİTİM
ÖZEL HABERLER
SPOR
DÜNYA
RÖPORTAJ
GÜNCEL
Son Dakika
00:24
:
Lübnan'da 4 bin yaralı olduğu iddialarına bakanlıktan açıklama
08:20
:
Biden Trump'ı arayarak "geçmiş olsun" dileklerini iletti
Lübnan'da 4 bin yaralı olduğu iddialarına bakanlıktan açıklama
Altın fiyatları bugün ne kadar?
Biden Trump'ı arayarak "geçmiş olsun" dileklerini iletti
Mehmet Şimşek: Enflasyonda kalıcı düşüş başladı
Grossi: Barışçıl amaçla hizmet veren nükleer güç santralleri hedef alınmamalı
Kaygı nedir, kaygı ile nasıl başa çıkılır?
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Biz ve Türkiye, ne olursa olsun dostuz ve kardeşiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan boykot paylaşımı
Rusya'dan orduya takviye asker kararı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Özgür Efendi! Sana bir soru soracağım!
Elon Musk suikast şakası yaptı, ABD karıştı
Çeyrek altın güne yükselişle başladı
THY açıkladı: 440 kişi kara listede
2025 hac ön kayıt ve yenileme işlemlerinde son gün
Scholz, Özbekistan'da Mirziyoyev ile bir araya geldi!
İstanbul’da çocuklar “Hayat Namazla Güzeldir” programında bir araya geldi
Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?
HAMAS liderlerinden Usame Hamdan'dan önemli açıklamalar!
Ürdün'de yeni başbakan atandı!
Narin Güran soruşturmasında 2 kişi daha gözaltına alındı
Yukarı
Haber Detayı
Zeka ve kapasiteyi geliştiren bir süreç: Eleştiri
Eleştirel düşüncenin, düşünce üzerine düşünme olarak tanımlanabildiğini kaydeden Psikiyatrist Prof. Dr. Tarhan, “Eleştiride karşı tarafta niyet çok önemlidir. Niyetimiz hakikati anlamak ise karşı taraf rahatsız olsa bile kendini geliştirir.” dedi.
2 Eylül 2024 Pazartesi
0 Yorum
Eleştirinin, zeka ve kapasiteyi geliştiren bir süreç olduğunu belirten Prof. Dr. Tarhan, “Eleştiri, özgün olmalı, kanıta dayalı olmalı ve akla uygun olmalıdır.” dedi.
Eleştiri kültürü konusunu değerlendiren Tarhan, eleştirinin, insanın düşünce üstüne düşünmesi olarak bilinen üst düşünce becerisidir olduğunu ve bu beceri sayesinde bireylerin gelen bilgiyi pasif olarak kabul etmek yerine aktif bir şekilde sorguladıklarını, bu sürecin de eleştirel düşünce olarak da adlandırıldığını dile getirdi.
Prof. Dr. Tarhan, “Çocuklar taklit, tekrar yöntemiyle öğrenir. Çocuklar soyut düşünmeye başladıktan sonra sorular sormaya başlıyorlar. Soru sormaya başladıklarında da çocuk ‘gerekçeleriyle bunu şuraya koy dediğinizde neden koyacağım?’ diye sorar. ‘Bunu giyeceğim, neden giyeceğim? Bunu yiyeceksin. Neden yiyeceğim?’ diye sorar. Bunları anne babalar sabırla açıklayıcı bir şekilde çocuğa anlatırsa çocuk sorgulayarak ve anlayarak öğrenir.” dedi.
Yıkıcı eleştiri birçok insan tarafından sopa gibi kullanılıyor…
Bu eleştirisel düşünceyi insanlık tarihinde ilk sistematize edenin Sokrat olduğunu ve bunun için “Sokratik” sorgulama denildiğini hatırlatan Tarhan, şöyle devam etti:
“Eleştirel düşünce, düşünce üzerine düşünme olarak tanımlanabilir ve birkaç önemli özelliğe sahip olmalıdır. İlk olarak, gelen bilgiyi sorgulamak ve bu bilginin rasyonel, özgün ve analitik olup olmadığını değerlendirmek önemlidir. Eleştirel düşüncenin rasyonel olması gerekir; yani akla uygun ve mantıklı olmalıdır. Eleştirinin özgün olması gerekir; yani kişisel deneyim ve bilgilerden hareketle yeni bir bakış açısı sunmalıdır. Sadece bilinen şeyleri tekrar etmek eleştiri sayılmaz. Özgün bir eleştiri, mevcut bilgi ve görüşlerin ötesine geçer ve daha iyiye ulaşmayı hedefler. Yıkıcı eleştirilerle karşılaşan kişiler, bu tür eleştirilerin kendilerini olumsuz etkilemesini önlemek için bu eleştirilerin amacını anlamalı ve buna göre tepki vermelidir. Yıkıcı eleştiriler, çoğu zaman başkalarına hakimiyet kurma veya kişiyi köleleştirme amacı güder ve bu nedenle birçok insan tarafından sopa gibi kullanılır.”
Anne babalar eleştiri hakkı tanımıyor…
İnsanın, çevresindeki dünyayı ve yaşadığı toplumu sorgulayarak bilgi edinme isteğini karşılamaya çalıştığını, bunun da eleştirel düşüncenin temelini oluşturduğunu dile getiren Tarhan, şunları anlattı:
“Herkesin bilme ve öğrenme isteği vardır. Bu özellik, insanların sürekli olarak kendilerini ve çevrelerini daha iyi anlamaya yönelik sorular sormalarına neden olur. Bilinenin aksine eleştirel düşünceyi en çok tavsiye edilen kutsal metin Kur'an-ı Kerim'dir. Kur'an-ı Kerim'de ilk ne diyor? İlk ‘Oku’ diye başlıyor. ‘Oku’ dedikten sonra ikinci olarak embriyodan bahsediyor. ‘İnsan karnında bir çocuğun doğuşunu ve kâinat kitabını anlamaya çalış’ diyor, ‘sorgula’ diyor. Düşünmeyi teşvik ediyor. Hazreti Adem'in yaratılmasıyla ilgili kıssaya baktığımız zaman melekler itiraz ediyorlar. ‘Biz yetmiyor muyuz?’ diyorlar. Bu bir eleştiridir. Bütün kadri mutlak olduğu halde Allah onlara o eleştiri hakkını tanımış. Sonra şeytan kafa tutuyor. ‘Ben secde etmem’ diyor. Ona bu hakkı tanımış. Ama ben bakıyorum annelere babalara çocuklara bu hakkı tanımıyorlar. Çocukları köleleştiriyorlar. Despot kişiler eleştiriye kapalıdır.”
Eleştiride karşı tarafta niyet çok önemli
Eleştirinin, içinde bulunulan durumu anlamak ve amaçları gerçekleştirmek için kullanılan önemli bir süreç olduğunu da ifade ede Prof. Dr. Tarhan, “Eleştirinin etkili olabilmesi için aktif, amaca yönelik ve organize bir şekilde yapılması gerekmektedir. Rasyonel düşünme, bu sürecin temelidir; yani eleştiriler belirli bir amaca ulaşmak ve hakikati anlamak için yapılmalıdır. Eleştiri, sadece bir şeyi yıkmak veya zarar vermek amacıyla değil, hakikati ortaya çıkarmak için yapıldığında kişisel ve kurumsal gelişimi destekler. Eleştiride karşı tarafta niyet çok önemlidir. Niyetimiz hakikati anlamak ise karşı taraf rahatsız olsa bile kendini geliştirir.” dedi.
Hakikati anlamaya çalışmak…
Eleştirenin de belli bir yeterliliğe sahip olmasının gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Tarhan, şöyle devam etti:
“Kanıta dayalı olursa eleştiri etkili oluyor. Kanıta dayalı değilse sadece eleştirmek için sadece hislerimizi tatmin etmek için olan bir eleştiri ise hiç faydası olmadığı gibi ilişkilere de zarar veriyor. Olumsuz etkisi olan eleştiriler bu şekilde oluyor. Başkalarına kusur arayan insan daha hayat yolunun başındadır ve hiçbir şey bilmiyordur. Atalarımız Cehl-i mürekkep derdi. Komplike cehalet. Bilmez, bildiğini de bilmez. Bu tarz cahiller kusuru başkasında arar. Neden? Bu yolun başında demektir. Kişi yani hayat yolunda ilerlerken kusuru kendisinde arıyorsa yolun ortasındadır. Ama bir kimse kendinde de başkasında da kusur aramıyorsa, kendine ve başkasına helikopter gibi yukarıdan bakmayı başarabiliyorsa hiç kimsede kusur aramaz. Hakikati anlamaya çalışır. Kusur aramak için hareket etmez. Asıl doğru eleştiri budur. Gerçeği anlamak için hakikati ortaya çıkarmak için doğruyu bulabilmek için kişinin zihinsel efor sarf etmesidir. Buna içsel zeka deniyor. Kişinin kendi sorgulayabiliyor. Dışsal zeka olan da dışarıyı sorguluyor ve bu sorgulamanın sonucunda da bir karar veriyor. Bilgi ve veriye dayalı karar vermek, akla ve kanıta dayalı karar vermektir. Bunları yapabiliyorsa kişi eleştirel düşünceyi sistematik bir şekilde kullanıyor demektir.”
Durup düşünüp sonra eleştiri yapmak gerekir
“Durup düşünüp sonra eleştiri yapmak gerekir. Bir insanın yanlış yaptığını düşündüğünüzde, hemen pat diye eleştirirseniz, mahcup olabilirsiniz.” diyen Prof. Dr. Tarhan, “İyi zan ve kötü zan, eleştirel düşüncenin önemli unsurlarındandır. Kötü zan ile hareket eden bir kişi, sürekli başkalarını suçlar ve olayın gerçek yüzünü görmez. Bu nedenle ‘Dur, düşün, sonra eleştir’ demek önemlidir. Durup düşünerek, olayın nedenini anlamaya çalışmak gerekir.” dedi.
“Sen diliyle yaklaşmak yerine ben diliyle yaklaşmak lazım”
Bir şeyi anlamaya çalışmak için hemen suçlayıcı ve yargılayıcı sorular sormak yerine, nötr sorular sormanın daha yapıcı olacağını kaydeden Prof. Dr. Tarhan, “’Niye bunu giyiyorsun?’ veya ‘Niye elini buraya koydun?’ gibi sorular yerine, ‘Bunu buraya koymanın bir sebebi var herhalde. Nasıl oluyor?’ gibi sorular sorulmalıdır. Bu, yıkıcı değil yapıcı bir eleştiridir. Anlamaya çalışarak, ‘Onu almanın sizin için önemli bir sebebi var mı?’ diyebilirsiniz. Yanlış olduğunu düşündüğünüz bir durumda, ben diliyle konuşmak daha etkili olabilir: ‘Bence bu yaptığınız yanlış, ben olsam öyle değil, böyle yapardım’ gibi. Ben çağında yaşadığımız için, egonun, çok böyle bencilliğin yükseldiği bir çağda, narsizm çağında yaşadığımız için insanlar eleştirisel duruma orantısız tepki veriyor. Onun için sen diliyle yaklaşmak yerine ben diliyle yaklaşmak lazım.” diye konuştu.
Eleştiri, özgün olmalı
Sorgulayıcı olmanın, insanların ihtiyaçlarını tatmin edebilmesi için gerekli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tarhan, “Sorgulamayan insanlar köleleşmiş insanlardır. Eleştiri, zeka ve kapasiteyi geliştiren bir süreçtir. Kutunun dışında düşünmeyi ve alternatif tezler üretmeyi sağlar. Eleştiri, özgün olmalı, kanıta dayalı olmalı ve akla uygun olmalıdır. Eleştirel düşüncenin bu unsurlarını, onun temel ayakları olarak kabul edebiliriz.” dedi.
Kimse eleştirilmekten hoşlanmaz
“Eleştiri insanoğlunun hiç sevmediği bir şeydir. ‘Ben eleştirilmekten hoşlanıyorum’ filan kimse demesin. Eleştiri insanın ilk anda ruh yapısına terstir. İnsanoğlu çünkü kendini en iyi, en akıllı görme eğilimindedir. Bu nedenle eleştiriden rahatsız olması normaldir.” şeklinde konuşan Prof. Dr. Tarhan, şunları ifade etti:
“Karşı tarafı kötü hissettirmeden nasıl eleştiri yapabileceğimizi düşünmemiz gerekiyor. Diyelim ki, birinin çantasında akrep var ve bu durumu onu panik yaptırmadan söylememiz gerekiyor. Hatta, bilgelikle ilgili bir hikâye var: Çok yakınmacı, her şeyi eleştiren bir talebe varmış. Sürekli dünya hakkında şikâyet edip, her şeyde kusur arıyormuş. Hocası eline bir torba tuz alıp, bir avuç suyun içine koymuş ve talebeye içmesini söylemiş. Talebe içememiş ve suyun çok acı olduğunu söylemiş. Hoca onu alıp, daha büyük bir tuzlu göle götürmüş ve suyu göle atmış. Şimdi iç demiş. Talebe bir şey duymadığını söylemiş. Hoca, ‘Bak, acılar böyledir’ demiş. Burada kime söylediğin ve nereye söylediğin önemlidir. Küçük düşünerek eleştirirseniz, insan acı çeker. Büyük resmi görerek eleştirdiğinizde, karşı taraf bu eleştiriyi yardım etmek amacıyla yapıldığını anlar ve rahatsız olmaz. En ağır, en zor, en kaba sözü bile en nazik, en hoş bir şekilde söylemek mümkündür. Bu, bir beceridir.”
Çocuğun kişiliğini eleştirmemek gerekiyor
Bir çocuğu eleştirmek gerekiyorsa, bunu gerekçeleriyle birlikte yapmanın önemli olduğunu dile getiren Tarhan, “Çocuğun kişiliğini eleştirmemek gerekiyor. Kişiliğini eleştirirseniz, ‘Senden ne köy olur ne kasaba. Senden adam olmaz. Boşuna okuyorsun’ gibi sözler çocuğu değersizleştirir ve öz güvenini düşürür. Ancak, kişiliğini eleştirmeyip, ‘Bak, sen iyi bir insansın, iyi bir çocuksun ama şu yaptığın doğru değil. Bunu düzeltmeye çalış. Senin yerinde olsam şöyle yapardım’ demek daha yapıcıdır.” dedi.
Eleştiri karşısında hislerimizle hareket edersek, oyuna geliriz
Yıkıcı bir eleştiriye maruz kalan kişinin soğukkanlı bir şekilde dinlemesi ve ardından soğukkanlılıkla cevap vermesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Tarhan, “Eleştiri karşısında hislerimizle hareket edersek, oyuna geliriz. Eleştiren kişiler genellikle baskı, tehdit, korkutma ve sindirme yoluyla hareket ederler ve bizi domine etmeye çalışırlar. Eğer onların yöntemlerine başvurursak, yeniliriz. Bu yüzden, strateji değişikliği yaparak eleştireni mantığın olduğu alana çekmeliyiz. ‘Ben seni anlamak istiyorum’ diyerek yavaş ve sakin bir şekilde konuşmak, karşı tarafın düşünen beynini harekete geçirir. Bu şekilde, sebep-sonuç ilişkisinin olduğu bir alana yönlendirir ve hakikati anlamaya çalışır. Eğer eleştiri cahilce ve ahmakça bir eleştiri ise, bu tür eleştirilere cevap vermek yerine, uzaklaşmak en iyisidir.” şeklinde sözlerini tamamladı. (İLKHA)
Etiketler :
ELEŞTİRİ
,ZEKA
,KİŞİLİK
,GELİŞİM
Markanız bizimle şehrin markası olsun.
Reklam İletişim: 0531 325 26 55
Yorumlar
Yorum Yap
Yapacağınız Yorumlar onaylandıktan sonra gösterilecektir. Lütfen Küfür vb şeyleri yazmayın.
Ad-Soyad
*
Mailiniz
*
Başlık
*
Konu
*
Henüz Yorum yapılmamış
Markanız bizimle şehrin markası olsun.
Reklam İletişim: 0531 325 26 55
Özel Haberler Kategorisine Ait Diğer Haberler
Elon Musk suikast şakası yaptı, ABD karıştı
Nasa'dan yarışma: Kazanana 50 bin dolara varan ödül
Elon Musk'ın "Mars" planı
Duygularınıza yenilmeyin, önce bilgiyi teyit edin!
Uzayda mahsur kalan astonot 'tuhaf sesler' geliyor demişti! Sebebi açıklandı
Yaşlılık döneminde gözden kaçabilen sinsi hastalık hidrosefali!
Vahdettin İnce ile Derkenar..
Zeka ve kapasiteyi geliştiren bir süreç: Eleştiri
İstanbul'da "Hayat Namazla Güzeldir" yürüyüşünde Filistin'e destek mesajı
Narsist kişiyle başa çıkmanın yolları
Rusya'dan son dakika Fransa kararı! Nota verildi...
Amerikalı astronotlar uzayda mahsur kaldı!
Elon Musk milyonlarca insana beyin çipi yerleştirmek istiyor
"...Ey iman edenler, siz de ona salât ve selâm okuyun.”
Milyonları ilgilendiriyor! Çalışma saatleri düşüyor... İzin ve uzaktan çalışma kararı
Kariye Camii için yeni ziyaret uygulaması
Irak'ta kuraklık en tehlikeli seviyelerde
Bu virüsün tedavisi de yok aşısı da.. Uyardılar, yayılıyor...
İnsan birdenbire mi yaşlanıyor? İşte yeni araştırma
Marmara Depremi'nin üzerinden 25 yıl geçti
NYT: İsrail Hamas'ı yok edemeyecek!
Astronotlar uzayda mahsur kaldı
Maymun çiçeği virüsü Türkiye'ye sıçradı mı?
Perseid meteor yağmuru bugün Türkiye’den gözlemlenebilecek
Dava Adamı Mehmet Yavuz Şanlıurfa'da anıldı
52 internet sitesine erişim engellendi!
Bakan Tunç: Kabul edilemez
Çevrimiçi oyun platformu Roblox neden açılmıyor? BTK açıkladı!
VPN nedir, kullanmak güvenli mi?
Uzmanlar: VPN (Sanal Özel Ağ) , korsan bir yazılım olduğundan bütün hesaplarınıza erişebiliyor
Romanya'da kuraklık alarmı
“Rabbinden sana vahyedilene uy..."
21. Yüzyılın modern soykırımı
Her geçen gün büyüyen sorun: Telefon dolandırıcılığı
“Her kim kendini iyiliğe adayarak özünü Allah'a teslim ederse..."
Özgüvenli çocuk yetiştirmenin kuralları
Aşağı
EKONOMİ
Tümü
Mehmet Şimşek: Enflasyonda kalıcı düşüş başladı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Risk primi hala yüksek ama doğru yoldayız. Enflasyonda kalıcı düşüş başladı. Gelecek yılın sonunda enflasyonu yüzde 20'nin altına indirebileceğimize samimi şekilde inanıyorum." dedi.
Çeyrek altın güne yükselişle başladı
Küresel piyasalarda altının onsu 2 bin 586 dolardan alıcı buluyor. Çeyrek altın ise Kapalıçarşı'da 4 bin 664 TL'den satılıyor.
İşsizlik rakamları açıklandı!
Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,8 seviyesinde gerçekleşti
Döviz kurları haftaya nasıl başladı?
Dolar/TL, 9 Eylül sabahında 34,00 civarında işlem görüyor. Euro/TL ise 37,70 seviyesinde el değiştiriyor.
Çay fiyatlarına zam geldi!
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur), yarından itibaren geçerli olmak üzere perakende satışlarında yüzde 18 zam yaptı.
Altın fiyatları güne yükselişle başladı
Küresel piyasalarda altının onsu 2 bin 519 dolardan alıcı buluyor. Çeyrek altın ise Kapalıçarşı'da 4 bin 613 TL'den satılıyor.
Benzine indirim geldi
Benzin fiyatlarında gece yarısından geçerli olmak üzere 1 lira 83 kuruş indirim yapıldı.
RÖPORTAJ
Tümü
"Çocukların sanal ortamda korunabilmesi için öncelikle ebeveynler kendini eğitmeli"
Psikolog Elif Özçelik, ebeveynlerine nazaran sanal ortamda daha fazla zaman geçiren çocukların karşılaşabileceği zararlı içeriklere karşı korunabilmeleri için öncelikle ailelerin kendilerini eğitmeleri gerektiğini söyledi.
Maymun Çiçeği hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Uzmanlar, Maymun Çiçeği (monkeypox) virüsünün dünya genelinde yayılmaya devam ettiğini, virüsün hem insanlardan hem de hayvanlardan bulaşabildiği konusunda uyarılarda bulunuyor.
Şehid kimdir, kime denir?
Kur'an-ı Kerim'de ve Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerinde geçen "şehid kimdir ve kime denir?" sorusunu cevaplayan İlahiyatçı Fatih Sultan Semiz, şehadet en iyi ölene değil, en iyi yaşayana verilen bir ödül olduğunun altını çizdi.
Vahdettin İnce: HÜDA PAR’ın kanun teklifi imtihandır; imtihandan geçip geçmemek takılanacak tavırla ilgilidir
HÜDA PAR’ın Meclis'e sunduğu Türkiye vatandaşı soykırımcı siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifi hakkında değerlendirmelerde bulunan Yazar Vahdettin İnce, kanun teklifinin yasalaşmasının tüm siyasi partiler için fırsat olduğunu söyledi.
Tarihi sorumluluğunuzu unutmayın!
Dünyanın farklı coğrafyalarında büyük cürümler işleniyor. İnsani değerler ayaklar altına alınıyor. Soykırımlar artık canlı yayınlarla yapılıyor. Ne savaşların bir hukuku ne de hukukun bir üstünlüğü kaldı. Hele de Filistin'de, Gazze'de…
Yarın Hicri yılbaşı
Hazreti Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicreti ile başlayan Hicri takvimin başlangıcı olan 1 Muharrem, yarın Müslümanlar arasında çeşitli etkinliklerle idrak edilecek.
Prof. Dr. Tarhan: Bir "Değerler Hareketi" başlatmalıyız
Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Bir Değerler Hareketi başlatmalıyız. Aile hayatında, sosyal hayatta çok ciddi şekilde buna ihtiyaç var. Başkalarını mutlu ederek insan mutlu olabiliyor." dedi.
Foto GALERİ
hur nesil yayıncılık
Huristanbulhaber.com
Bu adada ölmek yasak!
Dünyanın en kuzeyindeki yerleşim yeri Svalbard'ta iklim defin işlemlerine izin vermediği için adada ölmek yasak! Ölüm vakalarında defin işlemleri Norveç anakarasında yapılıyor. Adadaki ağır hastalar ise Norveç'e naklediliyor
Petrol fiyatları yükselişe geçti
Önceki günü 22,27 dolardan tamamlayan Brent türü ham petrolün varil fiyatı 30,86 dolara kadar yükseldi
Beykoz'dan sağlıkçılarına tam destek
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından başlatılan 'sağlıkçılarına alkışla destek ol Türkiye' kampanyasına Beykozlu vatandaşlar da kayıtsız kalmadı.
Beykoz'dan sağlıkçılarına tam destek
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından başlatılan 'sağlıkçılarına alkışla destek ol Türkiye' kampanyasına Beykozlu vatandaşlar da kayıtsız kalmadı.
1 Nisan’da Bitlis'te yoğun kar yağışı şaşırttı
İki gündür kentte etkili olan yağmur, akşam saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Nisan ayında yağan kar yağışı şaşkınlıkla karşılandı.
Diyarbakır Çıraklı köyünde evler ve ahırlar patlayan gölet sularının altında kaldı
Diyarbakır Sur'a bağlı Çıraklı köyündeki bazı ev ve ahırlar, patlayan gölet sularının altında kaldı. İlk belirlemelere göre can kaybı yaşanmazken, çok sayıda büyük baş hayvan suya kapıldı.
Yenikapı Meydanı tekbir ve salavatlarla inliyor
Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü'nce düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği, on binlerce Peygamber aşığı İstanbullunun katılımıyla başladı.
Şanlıurfa’nın camilerinde bu uygulama devam ediliyor
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Coronavirus önlemlerine ilişkin, camilerde cemaatle namaz kılınmaması kararının ardından, yatsı ezanından sonra sela okunarak dua ediliyor. 13.04.2020 00:30:08 Güncel
Dünya İslam Sağlık Birliğinden Coronavirus ile ilgili öneriler
Dünya İslam Sağlık Birliği (WIHU), Covid-19 salgını ile etkin mücadelede halkın sağlığını, işini ve ekmeğini korumak için önerilerde bulundu. 04.04.2020 22:35:06 Güncel
Rusya’da karantina şatlarına uymayanlara idari ceza
Rusya Coronavirus Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamada, evlerinde tedavi gören Covid-19 hastalarına durum ve konumlarını takip eden uygulamalı cep telefonlarının dağıtıldığı belirtildi. 04.04.2020 01:50:06 Güncel
Kitap oku
Kitap oku evde kal
BM'nin 100 çalışanında koronavirüs çıktı
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, telekonferans yoluyla yaptığı günlük basın brifinginde, dünya genelindeki tüm ofislerinde şimdiye kadar 100 BM personelinde Kovid-19 tespit edildiğini söyledi.
Suudi: Hac anlaşmaları koronavirüsle ilgili gelişmelere bağlı
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Benten, dünya ülkelerine, hac sözleşmelerini imzalama konusunda yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili gelişmelerin netleşmesini beklemeleri çağrısında bulundu.
ABD'de Coronavirus nedeni ile ölenlerin sayısı 3 bini geçti
ABD'de Coronavirus nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 657 artarak 3 bin 170'e yükseldi.
Gambiya'da Kırsal Bir Cami; Ebrima'nın Hikayesi
“Son zamanlarda, İmam, İslami öğretileri anlamalarını genişletmek ve yenilemek için hem yetişkinler hem de çocuklar için mescidde dersler vermeye başladı.
İstanbul'un giriş ve çıkışlarında denetimler nedeniyle kilometrelerce araç kuyruğu oluştu
Polis ekipleri İstanbul'un giriş ve çıkışlarında denetimlere başladı. TEM Kınalı mevkii ile Tuzla'da kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler her aracı durdurarak kimlik kontrolü yapıp, yolcuların ateşlerini ölçüyor.
Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 209. gününde sürüyor
Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.
KKTC'ye girişlerin durdurulması kararı 11 Nisan'a uzatıldı
KKTC, Coronavirus tedbirleri kapsamında aldığı ülkeye deniz ve havayolu ile girişlerin durdurulma kararını 11 Nisan'a kadar uzattı.
İLKHA EV DE KAL
İLKHA MUHABİRLERİNDEN ÇAĞRI EV DE KAL
Populer Haberler
Altın fiyatları bugün ne kadar?
Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe düşüşle başladı. Gram altın 2 bin 818 TL'den değerleniyor.
Mehmet Şimşek: Enflasyonda kalıcı düşüş başladı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Risk primi hala yüksek ama doğru yoldayız. Enflasyonda kalıcı düşüş başladı. Gelecek yılın sonunda enflasyonu yüzde 20'nin altına indirebileceğimize samimi şekilde inanıyorum." dedi.
Grossi: Barışçıl amaçla hizmet veren nükleer güç santralleri hedef alınmamalı
UAEA Başkanı Grossi, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle nükleer kaza riskinin hala ciddi anlamda sürdüğünü belirterek, nerede ve hangi şartlar altında olursa olsun barışçıl amaçla hizmet veren nükleer güç santrallerinin hedef alınmaması gerektiğini belirtti.
Kaygı nedir, kaygı ile nasıl başa çıkılır?
Uzman Klinik Psikolog Yunus Emre Yıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Biz ve Türkiye, ne olursa olsun dostuz ve kardeşiz
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, "Biz ve Türkiye, ne olursa olsun dostuz ve kardeşiz. Hatta Türkiye bizim akrabamızdır, sonuçta sınırın bu tarafı da öbür tarafı da geçmişte aynıydı." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan boykot paylaşımı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından boykot konulu bir video paylaşarak, " Gazze’nin, Filistinli kardeşlerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.
Rusya'dan orduya takviye asker kararı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordusundaki asker sayısını yaklaşık 180 bin kişi daha artırmayı öngören kararnameyi imzaladı.
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Özgür Efendi! Sana bir soru soracağım!
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Özgür Efendi! Sana bir soru soracağım! Zorlanırsan kopya çekmek serbest. Ama çevrendeki beceriksizlere sorarsan sana yanlış yaptırabilirler." diyerek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslendi.
Namaz Vakitleri
Namaz Vakitleri
Sitemiz sadece internet üzerinden yayın yapmaktadır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
info@huristanbulhaber.com
Anasayfa
İstanbul Haberleri
Dünya
Siyaset
Güncel
Eğitim
Foto Galeri
Video Galeri
Künye
İletişim
RSS